Plats
Jag fotar vardagar utomhus eller hemma hos er (eller på annan plats om så önskas). Jag fotar främst i södra Stockholm (och utgår från Sköndal). Är det för dåligt väder just den dagen vi har bestämt att vara utomhus bokar vi om tiden till en tid så nära som möjligt, utan att det kostar något extra.

Trygghet
Det viktigaste när din bebis ska fotograferas är att ditt barn är och känner sig trygg under fotograferingen. Därför är det skönt att ha gott om tid så att du som förälder under tiden (om det behövs) kan ta tid till att trösta/mata/byta/gosa/hålla och så vidare mellan fotograferandet. En fotografering brukar i genomsnitt ta mellan 1-4 timmar. Vi tar det lugnt helt enkelt.

Tid på dagen
För att ljuset ska vara som vackrast är det dagtid som fungerar bäst och det viktigaste är förstås att det är en tid som passar dig och din bebis dygnsrytm.

Klädsel
Ha gärna lite olika plagg att välja mellan, gärna enfärgat i pastell eller ljusare neutrala färger. Annars är det lätt hänt att färgen eller mönstret tar överhand. Du kan gärna lämna armar eller ben bara (t ex ha en kortärmad body eller bara byxor på). Det är bra att ha blöjor som inte är mönstrade, då blöjornas mönster kan lysa igenom ljusa kläder.

Bakgrund/omgivning
En plats som har mycket naturligt ljus passar bäst, om vi är inomhus passar till exempel bredvid ett fönster bra. En enfärgad filt eller täcke passar att ha som bakgrund och underlag. De flesta brukar ha fönster i sitt sovrum, så sängen kan passa som en plats att fota på. Husdjur? Tänk på att filten inte har fullt med päls på sig, då detta kan kan synas på fotona.

Leksak
Ha gärna favoritsaken framme och gärna en som låter, det underlättar för att visa var din bebis ska titta när jag fotar.

Vill ni vara med på foto?
Vill ni också vara med på några foton är det bra med enkla och enfärgade plagg även till er själva.

Detaljfoton
Jag tar gärna detaljfoton på händer/fötter/ögon och mun och då kan det underlätta för er att veta om det innan, så att ni har chans att göra rent under naglar/ta bort ludd mellan tårna och så vidare 🙂

Rekvisita
Ni får gärna ha rekvisita med i fotona i form av till exempel filtar/tyg/hårband/mössa/basker eller liknande.

Önskemål
Har ni några personliga önskemål kring fotograferingen, hör gärna av er så att ni kan få rådgivning så vi kan planera tillsammans för att ni ska få ut just det som ni önskar av fotograferingen.

Bild på rosa hjärta